Мінфін чекає від МВФ підтвердження дати візиту місії

Мінфін чекає від МВФ підтвердження дати візиту місії

Укрінформ
Міністерство фінансів України очікує від Міжнародного валютного фонду підтвердження дати візиту місії.

Про це у коментарі журналістам сказала перший заступник міністра фінансів України Оксана Маркарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ще ні, чекаємо підтвердження", - зазначила Маркарова.

Вона нагадала, що МВФ вимагає від України здійснення приватизації, покращення антикорупційних заходів та пенсійної реформи.

"Ті питання, які залежать від Кабміну, тут ми відчуваємо себе досить впевнено. Ми підготували бюджет, який відповідає цілям програми. Тут не повинно бути якихось розбіжностей. Що стосується приватизації, ми вимагаємо її прискорення: у парламенті знаходиться проект закону, підготовлений Кабінетом міністрів замість кількох попередніх. Ми розраховуємо на позитивний перегляд і отримання траншу", - наголосила Маркакова.

Читайте також: У Мінфіні вважають, що Україна виконала умови для чергового траншу МВФ

Як повідомляв Укрінформ, 18 вересня постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман наголосив, що запровадження пенсійної реформи є однією з передумов - поряд із заходами з пожвавлення приватизації та забезпеченням конкретних результатів у боротьбі з корупцією - для четвертого перегляду Радою виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду програми для України в рамках механізму розширеного фінансування (EFF). Постпред МВФ також додав, що час прибуття місії МВФ, яка провадитиме четвертий перегляд, поки що не визначено.

Як відомо, п'ятий транш МВФ Україні на суму 1,9 млрд дол. був запланований на червень-липень. Проте його надання було відтерміноване.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-