АМКУ заблокував частину тендерів на закупівлю піввагонів для Укрзалізниці

АМКУ заблокував частину тендерів на закупівлю піввагонів для Укрзалізниці

Укрінформ
Антимонопольний комітет України заблокував частину тендерів на закупівлю 2 500 піввагонів ПАО "Укрзалізниця" через скарги компанії «Максмед Інтернешнл».

Про це йдеться в повідомленні ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод".

"Частину тендерів на закупівлю 2 500 піввагонів, яку повторно оголосив Дарницький вагоноремонтний завод (Укрзалізниця), було 15 вересня 2017 року заблоковано скаргами до Антимонопольного комітету України", - йдеться в прес-релізі.

Як повідомляється, скарги в АМКУ подала фірма ТОВ «Максмед Інтернешнл». Так, три з одинадцяти тендерів, загальний обсяг закупівлі піввагонів за якими становить 800 одиниць, припинено на період розгляду комітетом поданих скарг.

Читайте також: "Укрзалізниця" автоматизує розподіл вантажних вагонів - Кравцов

У КВБЗ підкреслили, що до кінця бюджетного року залишилося небагато часу, в зв'язку з чим, подальше затягування тендерів призведе до зриву планів оновлення рухомого складу Укрзалізниці та до втрати замовлень на вантажні вагони в поточному році такими виробниками як ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», ПАТ «Дніпровагонмаш», ТДВ «Попаснянський вагоноремонтний завод».

"В результаті такої «діяльності» тисячі вагонобудівників залишаться без роботи і зарплати, а бюджети всіх рівнів будуть позбавлені додаткових фінансових надходжень", - наголошується в повідомленні.

У КВБЗ нагадали, що за останні кілька місяців «Максмед Інтернешнл» оскаржив ряд тендерів у системі «Укрзалізниці» на суму понад 8 млрд грн, через що план закупівель залізниці вже було зірвано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-