Гройсман пояснив, як євробонди на $3 мільярди “розвантажать” бюджет

Гройсман пояснив, як євробонди на $3 мільярди “розвантажать” бюджет

Укрінформ
Випуск Україною євробондів на 3 млрд доларів є свідченням повернення довіри інвесторів до нашої держави.

Про це він написав у Facebook Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

“Україна вперше за три роки самостійно вийшла на ринок зовнішніх запозичень і змогла розмістити облігації на 3 млрд дол. на 15 років під 7,375 % річних. Насправді, це ознака того, що інвестори знову починають вірити в Україну, вірити в те, що ми рухаємося в правильному напрямку”, - зазначив глава уряду.

Він також наголосив, що частина залучених коштів піде на викуп випущених у попередні роки облігацій з терміном погашення у 2019-2020 роках - за словами Прем'єр-міністра, це зменшить навантаження на бюджет у період, на який припадає пік виплат по зовнішнім боргам.

Читайте також: Євробонди: у Мінфіні сказали, коли отримають $3 мільярди і куди підуть кошти

“Дякую команді Міністерство фінансів України за вдалу операцію, усій урядовій команді за результативну роботу. Завдяки злагодженим зусиллям Президента, парламенту і уряду довіра до України в міжнародних ділових колах зростає і це створює передумови для нашого подальшого сталого розвитку”, - підкреслив Гройсман.

Як повідомлялося, Україна оголосила про прайсинг свого першого, самостійного випуску єврооблігацій з часу подій Євромайдану у 2014 році. Новий випуск є випуском облігацій зовнішньої державної позики на основну суму 3 млрд доларів США з кінцевим строком погашення 25 вересня 2032 чотирма рівними частинами: 25 березня 2031 року, 25 вересня 2031 року, 25 березня 2032 року та 25 вересня 2032 року. На облігації нараховуватимуться проценти за ставкою 7,375% річних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-