Рева: Розраховуємо на ухвалення Радою пенсійної реформи 21 вересня

Рева: Розраховуємо на ухвалення Радою пенсійної реформи 21 вересня

Укрінформ
Мінсоцполітики розраховує, що Верховна Рада 21 вересня зможе розглянути і ухвалити в другому читанні доопрацьований законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» № 6614.

Про це у коментарі Укрінформу сказав міністр соціальної політики Андрій Рева після завершення представлення доопрацьованої версії законопроекту у Раді.

«Ми очікуємо (розгляду і прийняття закону - ред.) 21 числа, в четвер», - сказав він.

Під час представлення доопрацьованого законопроекту Рева повідомив, що законопроект після першого читання зазнав суттєвих змін, було враховано більше 400 поправок до нього. Зокрема, міністр підкреслив, що була врахована поправка голови профільного комітету Людмили Денісової щодо можливості виходу на пенсію незалежно від віку при наявності 40 років стажу роботи. Також врахована комітетом поправка народного депутата Олександри Кужель, що стосується виходу на пенсію підприємців. Так, для визначення права на пенсію за віком до страхового стажу зараховуватимуться ведення підприємницької діяльності із застосуванням спрощеної системи оподаткування: з 1 січня 1998 року по 30 червня 2000 року, що підтверджуються довідкою про реєстрацію як суб'єкта підприємницької діяльності; З 1 липня 2000 року по 31 грудня 2017 року - за умови сплати страхових внесків незалежно від сплаченого розміру. 

Читайте також: Доходи Пенсійного фонду у 2018 році заплановані на рівні 200 мільярдів - Рева

Також комітетом була підтримана поправка щодо зарахування до страхового стажу навчання у вишах. Рева пояснив, що до 2004 року у стажі враховувалися роки навчання у вищих навчальних закладах на державній формі навчання. «Після 2004 року перестали зараховувати», - нагадав він.

При цьому міністр додав, що поправкою передбачається запровадження страхування всіх студентів, які навчатимуться на бюджеті з 1 січня 2018 року. 

«Таким чином, стаж іде, але він не впливає на розмір пенсії. Він впливає тільки за фактом збільшення страхового стажу», - пояснив Рева.

Також комітет підтримав поправку, що передбачає запровадження накопичувальної системи пенсійного страхування з 1 січня 2019 року.

Як повідомлялося, Верховна Рада 13 липня підтримала в першому читанні проект пенсійної реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-