Представник МВФ назвав умови для надання чергового траншу

Представник МВФ назвав умови для надання чергового траншу

Заява
Укрінформ
Четвертий перегляд програми для України в рамках механізму розширеного фінансування (EFF) Радою виконавчих директорів МВФ буде можливим після запровадження пенсійної реформи, заходів з пожвавлення приватизації та забезпечення конкретних результатів у боротьбі з корупцією.

Про це йдеться в заяві постійного представника МВФ в Україні Йости Люнгмана, яка є в розпорядженні Укрінформу. 

"Розгляд четвертого перегляду програми Радою виконавчих директорів МВФ буде можливим після запровадження заходів, які є необхідними для завершення цього перегляду. Четвертий перегляд фокусується на пенсійній реформі, на заходах, спрямованих на пожвавлення приватизації, та забезпеченні конкретних результатів у антикорупційних зусиллях", - зазначив він.

За словами Люнгмана, "не менш важливим є продовження перебігу програми і відповідність попередньо досягнутим домовленостям заходів у фіскальному та енергетичному секторах".

Постпред МВФ додав, що час прибуття місії МВФ, яка провадитиме четвертий перегляд, поки що не визначено.

Як повідомляв Укрінформ, 12-14 вересня Київ з візитом відвідав перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон. Він обговорив з керівництвом країни поточну економічну ситуацію та прогрес в реалізації програми реформ, що підтримується МВФ.

Як відомо, п'ятий транш МВФ Україні на суму 1,9 млрд дол. був запланований на червень-липень. Проте його надання було відтерміноване.

Згідно з Меморандумом про співпрацю з МВФ серед першочергових зобов'язань України - проведення пенсійної, земельної реформи та зняття мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. Однак 20 липня 2017 року офіційний представник МВФ Вільям Мюррей заявив, що МВФ не виносить як обов'язкову вимогу щодо ухвалення земельної реформи в Україні для виділення наступного траншу в рамках програми розширеного кредитування EFF.

Читайте також: МВФ має переконатися у прогресі реформ в Україні - Ліптон

Водночас він підкреслив, що четвертий перегляд програми Радою директорів МВФ, за підсумками якого ухвалюватиметься рішення щодо наступного траншу, може бути завершений після імплементації інших необхідних реформ: пенсійної, приватизації, а також забезпечення ефективних результатів боротьби з корупцією. Мюррей підкреслив, що програма EFF триває, крім того, в її контексті й далі узгоджується енергетична й податкова політика країни.

На початку липня цього року міністр фінансів Олександр Данилюк в інтерв'ю Bloomberg заявив, що отримання Україною нового траншу МВФ відбудеться восени.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-