Порошенко і Ліптон обговорили перспективу нового траншу МВФ

Порошенко і Ліптон обговорили перспективу нового траншу МВФ

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко прийняв першого заступника директора-розпорядника МВФ Девіда Ліптона.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

"Глава держави підкреслив надзвичайно важливу роль Міжнародного валютного фонду у впровадженні реформ в Україні. Співрозмовники обговорили стан впровадження освітньої, медичної та пенсійної реформ. Президент Петро Порошенко окремо відзначив важливість створення ефективної системи боротьби з корупцію в Україні", - йдеться у повідомленні.

Сторони обговорили перспективи виконання Меморандуму про економічну та фінансову політику в контексті надання чергового траншу Україні в рамках програми Механізму розширеного фінансування.

"Девід Ліптон підкреслив, що Україна має скористатись позитивним покращенням у внутрішній економіці для завершення реформ та стабільного зростання та відзначив високу динаміку співпраці між МВФ та Україною", - зазначається у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон перебуває у Київі з 12 по 14 вересня. Він прибув для обговорення з керівництвом країни поточної економічної ситуації та прогресу в реалізації програми реформ, що підтримується МВФ.

Як відомо, п'ятий транш МВФ Україні на суму $1,9 млрд був запланований на червень-липень. Проте надання цього траншу було відтерміноване.

Згідно із Меморандумом про співпрацю з МВФ серед першочергових зобов'язань України - проведення пенсійної, земельної реформи та зняття мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. Однак 20 липня 2017 року офіційний представник МВФ Вільям Мюррей заявив, що МВФ не виносить як обов'язкову вимогу щодо ухвалення земельної реформи в Україні для виділення наступного траншу в рамках програми розширеного кредитування EFF.

Читайте також: Отримати два транші МВФ до кінця року реально - Данилюк

Водночас він підкреслив, що четвертий огляд програми Радою директорів МВФ, за підсумками якого ухвалюватиметься рішення щодо наступного траншу, може бути завершений після імплементації інших необхідних реформ. "Наша увага в цьому огляді зосереджується на пенсійній реформі, приватизації, а також забезпеченні ефективних результатів боротьби з корупцією", - зазначив представник Фонду. Мюррей підкреслив, що програма EFF триває, крім того, в її контексті й далі узгоджується енергетична й податкова політика країни.

На початку липня ц. р. міністр фінансів Олександр Данилюк в інтерв'ю Bloomberg заявив, що отримання Україною нового траншу МВФ відбудеться восени.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-