Гройсман назвав

Гройсман назвав "рецепт" щорічного зростання економіки

Укрінформ
Успішна приватизація та удосконалення менеджменту державних компаній, які не можна продавати, дозволить досягти щорічного зростання економіки в 6-7%.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання Національної ради реформ при Президенті, на якому було представлено законопроект щодо приватизації, повідомляє Урядовий портал.

Зокрема, глава уряду висловив сподівання, що ухвалення відповідного проекту закону у парламенті має відбутися протягом місяців.

"Зволікати далі не можна. Ми 26 років зволікали. Натомість, якщо зробимо зміни за місяці – упевнений, зростання економіки в 6-7% на рік стане досяжним, а розвиток конкуренції дозолить нам зайняти гідне місце на міжнародних ринках. І так ми зможемо інвестувати в якість життя людей", - сказав Гройсман.

Прем’єр-міністр переконаний, що держава довела свою неефективність як власник значного обсягу майна, натомість продаж нестратегічних підприємств, на його думку, уже на початковому етапі забезпечить бажаний потік прямих іноземних інвестицій, які потрібні Україні "як повітря".

Читайте також: Нові приватизаційні правила якнайшвидше мають бути у Раді - Порошенко

Так, він навів приклад, що за весь час незалежності обсяг інвестицій в Україну склав 48,3 млрд доларів, у той час як сусідня Польща за той самий проміжок часу отримала понад 186 млрд доларів інвестицій.

"І ми зацікавлені в тому, аби у нас були інвестори – якісні, конкурентні, з новими технологіями, новою якістю управління. І новий проект закону (представлений під час засідання) створює рівні правила для залучення інвесторів. Люди на підприємствах чекають нових умов праці, нових технологій", - додав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-