Нові приватизаційні правила якнайшвидше мають бути у Раді - Порошенко

Нові приватизаційні правила якнайшвидше мають бути у Раді - Порошенко

Фото
Укрінформ
Під головуванням Президента України Петра Порошенка Національна рада реформ розглянула законопроект, спрямований на забезпечення прозорості і ефективності приватизації державних підприємств.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Маємо, нарешті, вдосконалити законодавство приватизації. Не лише через запровадження електронних аукціонів, а повністю забезпечити прозорий процес", - заявив під час засідання Порошенко.

Президент зазначив, що у влади є бажання і політична воля забезпечити приватизацію об’єктів державної власності ефективно, відкрито, конкуренто і за новими законодавчими нормами, які забезпечать доступ до цього процесу вітчизняних і іноземних інвесторів, за виключенням країни-агресора.

За його словами, необхідно обговорити і в найкоротші терміни запропонувати парламенту оптимальний варіант приватизаційних правил.

Президент наголосив, що приватизація важлива не лише залученням коштів. "(Приватизація важлива – ред.) пошуком ефективних власників, які забезпечать зростання економіки, випуск конкурентної продукції, зростання експорту, відновлення валютного балансу держави", - сказав він.

Читайте також: Фонд держмайна шукає нового оцінювача для продажу Одеського припортового заводу

Порошенко додав, що потрібне зростання прямих іноземних інвестицій: "Час, коли ми виживали лише на залученні кредитів – завершився. Зараз більшість надходжень коштів повинно забезпечуватись у вигляді прямих іноземних інвестицій".

Глава держави підкреслив, що важливою складовою законопроекту є запровадження електронних прозорих аукціонів при приватизації: "Це дозволить прискорити процес, зробити його прозорішим, зробити прозорішими і учасників аукціону, та залучити ефективних власників".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-