Dragon Capital спрогнозував, коли Україна отримає черговий транш МВФ

Dragon Capital спрогнозував, коли Україна отримає черговий транш МВФ

Укрінформ
В найближчі місяці динаміка резервів НБУ залежатиме від обсягів фінансування МВФ та інших міжнародних організацій.

Про це йдеться в коментарі інвестиційної компанії Dragon Capital, який є в розпорядженні Укрінформу.

"Підвищенню резервів минулого місяця сприяла чиста купівля валюти на міжбанківському ринку в обсязі $234 млн (зростання відносно $30 млн в липні), завдяки чому чистий обсяг інтервенцій НБУ з початку року досяг $1,6 млрд (+10% р/р). Динаміка резервів у найближчі місяці залежатиме від обсягів фінансування МВФ та інших міжнародних організацій, а також валютних запозичень уряду на внутрішньому і зовнішньому ринках", - йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Міжнародні резерви України сягнули максимума з 2014 - Нацбанк

У Dragon Capital зазначають, що враховуючи повільне виконання Україною зобов'язань, необхідних для отримання п'ятого траншу МВФ, надання коштів ($1,9 млрд) ймовірно затримається до кінця 2017 або початку 2018 року. Це спричинить затримку бюджетного фінансування від інших міжнародних організацій, що, за нашими оцінками, може становити близько $1,0 млрд. 

"Ми вважаємо, що це не завадить Міністерству фінансів вийти на ринок єврооблігацій з дебютним випуском суверенних бондів з моменту реструктуризації у 2015 р., а також запропонувати інвесторам обмін коротких суверенних єврооблігацій на довгострокові. Проте, сума готівкових коштів, які будуть перераховані в золотовалютні резерви внаслідок цієї операції, може виявитися меншою за $1,5 млрд, яку ми передбачали. На додаток, roll-over по валютних ОВДП залишається нижчим за наші очікування. З урахуванням цих чинників, резерви НБУ на кінець поточного року швидше за все виявляться нижчими за наш прогноз на рівні $22 млрд, але продовжать зростати у 2018", - додають у Dragon Capital.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-