НБУ: Інфляція в Україні може пришвидшитись

НБУ: Інфляція в Україні може пришвидшитись

Укрінформ
У Національному банку України не виключають ризиків того, що відхилення інфляції від центральної точки цільового діапазону на кінець 2017 року 8% з відхиленням у 2% буде більш суттєвим, ніж очікувалось.

Про це повідомляє прес-служба НБУ за підсумками засідання Ради з фінансової стабільності.

«Рада відмітила, що системні ризики для фінансової системи залишаються контрольованими, очікування - позитивними. Економічне зростання є волатильним і помірним через тривалі негативні ефекти блокади неконтрольованих територій, проте повинно прискоритися у 2018 році. Водночас підвищуються ризики того, що відхилення інфляції від центральної точки цільового діапазону на кінець поточного року (8% +/- 2 в.п.) буде більш суттєвим, ніж очікував НБУ», - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що це переважно пов'язано із стрімким зростанням цін на овочі та фрукти внаслідок несприятливих погодних умов та скороченням пропозиції м'ясомолочної продукції на внутрішньому ринку. При цьому фундаментальний тиск на інфляцію залишається помірним, зокрема завдяки низькій волатильності на валютному ринку та стабілізації інфляційних очікувань.

Читайте також: Dragon Capital прогнозує бюджетний дефіцит не більше 2,7% ВВП

Триває приплив депозитів до банків, що дозволило Національному банку повністю скасувати обмеження на зняття коштів з валютних вкладів. Частину засідання РФС присвятили обговоренню співпраці Уряду та НБУ для забезпечення цінової стабільності, яка є важливою передумовою фінансової стабільності у довгостроковій перспективі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-