Фонд держмайна отримав по дві заявки на акції «Дніпроенерго» і «Дніпрообленерго»

Фонд держмайна отримав по дві заявки на акції «Дніпроенерго» і «Дніпрообленерго»

Укрінформ
30 серпня закінчився термін подачі заявок на участь в аукціоні з продажу ПАТ ДТЕК «Дніпроенерго» та ПАТ ДТЕК «Дніпрообленерго». На купівлю кожного пакету акцій надійшло по дві заявки.

Про це повідомляється на сайті ФДМУ

Аукціон відбудеться у четвер, 31 серпня, об 11:00 на фондовій біржі ПФТС.

Стартова ціна 25% акцій ДТЕК Дніпроенерго - 728,23 млн грн, а 25% акцій ДТЕК Дніпрообленерго - 490 млн грн.

Трансляція аукціону відбудеться через сайт Фонду та біржі.

Читайте також: У Фонді держмайна не бачать зв'язку між монополіями в енергетиці та підняттям тарифів

Як повідомлялося, позаминулого тижня Фонд держмайна продав блокуючі пакети акцій трьох з восьми енергетичних компаній, що були виставлені на біржові аукціони. Усі три пакети – ПАТ «Донецькобленерго», ПАТ «Західенерго» та ПАТ «Київенерго» – купила кіпрська компанія Ornex, що входить до групи СКМ мажоритарного власника цих енергокомпаній Ріната Ахметова. Таким чином, безпосередні компанії Ахметова та афілійовані з ними структури наразі володіють 96,5% акцій ПАТ «Донецькобленерго»; 97,2% акцій ПАТ «Західенерго» та 97,4% ПАТ «Київенерго».

29-30 серпня мали відбутися торги державними пакетами акцій (по 25% кожен) ще трьох обленерго - «Одесаобленерго» зі стартовою ціною 631,314 млн. гривень, ПАТ «Донбасенерго», зі стартовою ціною 669,192 млн гривень та ПАТ «Сумиобленерго» зі стартовою ціною 370,192 млн грн. Проте торги не відбулися через відсутність заявок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-