Аналітики прогнозують подальше падіння гривні

Аналітики прогнозують подальше падіння гривні

Укрінформ
Цього тижня помірне зниження гривні може бути продовжено, офіційний курс долара і його вартість на міжбанку може піднятися до 25,6 грн, а готівковий долар у банках котируватиметься близько 25,5/25,7 грн.

Про це на запит Укрінформу повідомили у форекс-компанії Альпарі.

"Після декількох тижнів безперервного зміцнення, на минулому тижні гривня знизилася до долара на різних сегментах валютного ринку на незначні 0,2-0,3%. Так, за тиждень офіційний курс долара США, що встановлюється НБУ, виріс з 25,49 грн до 25,55 грн, або на 0,2%. На новому тижні помірне зниження гривні може бути продовжено. Офіційний курс долара і його вартість на міжбанку може піднятися в район 25,6 грн, а готівковий долар у банках котируватиметься близько 25,5/25,7 грн", - йдеться в повідомленні.

У Альпарі зазначають, що агентство Moody's Investors Service підвищило рейтинги України в національній і іноземній валюті на один ступінь, з Caa3 до Caa2, змінивши при цьому прогноз зі "стабільного" на "позитивний". Головною причиною підвищення рейтингу став загальний вплив структурних реформ в Україні, які можуть допомогти країні впоратися з борговим навантаженням. Крім того, агентство зазначило поліпшення позиції країни на зовнішніх ринках.

Читайте також: Аналітики сказали, що триматиме курс долара на позначці 26

На думку аналітиків Moody's, якщо позитивний прогноз збережеться, то надалі надійність внутрішнього і зовнішнього боргу України покращає. В той же час інші два провідні рейтингові агентства світу з "великої трійки", Fitch і Standard & Poor's, поки зберігають виставлену весною цього року рейтингову оцінку України на рівні B-, зі "стабільним" прогнозом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-