Кабмін готовий до реформи вугільної галузі - Гройсман

Кабмін готовий до реформи вугільної галузі - Гройсман

Укрінформ
Уряд готовий до реформи вугільної галузі, вже запроваджуються заходи для зміцнення енергетичної безпеки країни.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у привітанні з Днем шахтаря, повідомляє Урядовий портал. 

"Реформа вугільної галузі визріла давно, лише в останні роки у рамках масштабних заходів з енергоефективності та зміцнення енергетичної безпеки держави ми впритул наблизилися до її розроблення та реалізації. Ініціативи, які планується втілити, без сумніву, виведуть вугільну галузь із скрути та дадуть можливість реформувати і модернізувати вугледобувні шахти, зробити їх високоефективними та прибутковими підприємствами. Нині запроваджуються заходи з переобладнання енергоблоків теплових електростанцій на вугілля газової групи, що зміцнить енергетичну безпеку країни",  - заявив Прем'єр.

Читайте також: Гройсман пояснив, чому Moody's підвищив кредитний рейтинг України

Він наголосив, що вугільна промисловість є стратегічною галуззю національної економіки. Зокрема, питання її розвитку відображені в Енергетичній стратегії України до 2035 року.

Гройсман назвав гірників справжнім прикладом мужності та витримки і зазначив, що підвищення престижу шахтарської професії, збереження фахівців і гідний соціальний захист гірників є одним із пріоритетів політики уряду у вугільній галузі.

День шахтаря традиційно відзначається в останню неділю серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-