Укрзалізниця планує за 5 років модернізувати та оновити 270 локомотивів

Укрзалізниця планує за 5 років модернізувати та оновити 270 локомотивів

Укрінформ
П'ятирічний план ПАТ "Українська залізниця" передбачає модернізацію та придбання близько 270 локомотивів, частково у співпраці з General Electric.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу директор з економіки і фінансів ПАТ "Українська залізниця" Андрій Рязанцев.

"270 локомотивів - це план на п'ять років з модернізації та оновлення. Це питання, яке, можливо, не повністю буде вирішувати General Electric, але це те, що нам протягом 5 років треба буде модернізувати або замінити", - сказав Рязанцев.

За його словами, частину локомотивів реконструюють (в них замінять двигуни), а також планується закупівля нових.

"Ми подивимось, яка буде різниця вартості між модернізацією і придбанням нового. Відповідно, можна буде рахувати економіку цього всього", - резюмує фінансовий директор.

Читайте також: Greenbrier передумала робити лізингову компанію з Укрзалізницею

Як повідомлялося, на початку серпня 2017 року ПАТ "Укрзалізниця" і американська компанія General Electric підписали лист про наміри спільно займатися модернізацією існуючого в Україні парку дизельних локомотивів та будівництвом нових. У підписаному документі йдеться також про сервісне обслуговування тепловозів.

Перший контракт для оновлення локомотивного парку "Укрзалізниці" планується укласти у вересні 2017 року. Співпрацювати з компанією General Electric з виробництва та модернізації тепловозів Укрзалізниця має намір протягом наступних десяти років.

Американська компанія зі свого боку для локалізації виробництва локомотивів в Україні визначить виробничу базу серед українських підприємств.

Наразі парк локомотивів ПАТ "Українська залізниця" становить 3871 шт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-