На 6 спиртзаводах ДФС вилучила нелегальної продукції на 360 мільйонів - Білан

На 6 спиртзаводах ДФС вилучила нелегальної продукції на 360 мільйонів - Білан

Укрінформ
Під час обшуків на шести заводах, які розташовані у чотирьох областях і не входять до складу ДП "Укрспирт", вилучено 1416 тонн спиртовмісної продукції вартістю понад 360 мільйонів гривень.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник голови ДФС Сергій Білан.

"За підсумками вчорашніх обшуків на спиртзаводах, що не входять до складу ДП «Укрспирт», про які я писав раніше, можу повідомити, що співробітники податкової міліції добилися найбільш значних результатів у рамках спецоперації з протидії тіньовому ринку спирту і алкоголю. В цілому на шести заводах, розташованих у чотирьох областях, було виявлено та вилучено 1416 тонн спиртовмісної продукції вартістю понад 360 мільйонів гривень. Зазначені заводи працюють на території Вінницької, Сумської, Тернопільської та Харківської областей», - написав Білан.

Він зазначив, що в ході документування роботи підпільних цехів з виготовлення лікеро-горілчаних виробів або фальсифікованого алкоголю часто фіксуються факти отримання ними необлікованого спирту, виготовленого на потужностях спиртових заводів, який надалі використовується правопорушниками як сировина для незаконного виготовлення горілки. Саме тому важливо відстежити весь шлях поставок або незаконного виробництва спирту.

«Дані заходи проводяться в рамках розслідування кримінальних проваджень, відкритих за кількома статтями, зокрема й щодо колишніх керівників ДП «Укрспирт». В рамках першого етапу масштабної спецоперації було проведено обшуки на 41 спиртзаводі. Тоді в цілому на 15 заводах було вилучено близько 980 тонн спиртовмісної рідини вартістю близько 180 мільйонів гривень», - зазначив Білан.

Читайте також: Укрспирт про обшуки на своїх заводах: нічого надзвичайного

Він також наголосив, що після цього, йдучи за ланцюгом поставок у результаті заходів, проведених на заводах - виробниках алкоголю в 15 областях, було вилучено 23 тис. 310 літрів горілки на суму понад 3 мільйони гривень, розлитої у пляшки, які були або взагалі без марок акцизного податку, або обклеєні марками, на яких були вказані неактуальні ставки акцизного податку та перебували на підприємствах без будь-яких документів.

«Таким чином, з урахуванням учорашніх обшуків у рамках спецоперації з незаконного обігу вже вилучено спиртовмісних рідин на суму понад 540 мільйонів гривень», - додав заступник голови ДФС.

Він запевнив, що цю роботу обов'язково буде продовжено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-