Через непродовження ліцензій на видобуток Укрнафта планує скорочення персоналу

Через непродовження ліцензій на видобуток Укрнафта планує скорочення персоналу

Укрінформ
В ПАТ «Укрнафта» скоротять інвестиційну програму через непродовження 9 ліцензій на видобуток нафти і газу та недоотримання 560 млн грн чистого доходу. Також вивчається можливість скорочення персоналу. 

Про це інформує прес-служба Укрнафти.

«Укрнафта» змушена істотно скоротити інвестиційну програму в другій половині поточного року через непродовження 9 ліцензій на видобуток нафти і газу та пов'язаних з цим фінансових втрат. Компанія також розглядає низку заходів щодо зниження витрат, в тому числі заходи по скороченню персоналу в деяких структурних одиницях, з тим щоб забезпечити повну і своєчасну сплату податків. Компанія підготує відповідні плани і почне їх реалізацію до кінця поточного місяця», - йдеться в повідомленні.

Станом на 18 серпня через незаконне непродовження ліцензій і вимушену зупинку видобутку вже недоотримано 560 млн грн чистого доходу. До кінця року очікувані втрати чистого доходу складуть близько 1,8 млрд грн. Розрахунки показують, що якщо ситуація з продовженням ліцензій не зміниться, то в другій половині 2017 року компанія зможе повністю виконувати поточні податкові зобов'язання тільки за умови скорочення інвестиційної програми та операційних витрат, у тому числі і за рахунок заробітних плат.

Читайте також: «Укрнафта» - в ТОП-5 найбільших платників податків у першому півріччі

Правління «Укрнафти» доручило підготувати план заходів щодо зниження витрат, який повинен забезпечити повні і своєчасні розрахунки за податковими зобов'язаннями. Заходи щодо зниження витрат включають припинення низки інвестиційних проектів і скорочення інвестпрограми як мінімум на 500 млн грн, що призведе до зниження рівня видобутку не тільки в поточному році, а й у наступних періодах. Також вивчається можливість скорочення персоналу в деяких виробничих і сервісних підрозділах, яке може становити до 1,5 тисячі співробітників.

Нагадаємо, у листопаді 2016 і березні 2017 компанія подала два позови про продовження 3 (Заводівське, Коржівське і Козіївське) і 6 ліцензій (Південно-Панасівське, Анастасівське, Артюхівське, Рибальське, Качалівське і Липоводолинське родовища). 3 серпня 2017 року після розгляду в апеляційній інстанції вступило в силу рішення окружного адмінсуду м. Києва, яке зобов'язує Держгеонадра продовжити на 20 років і видати ліцензії на Заводівське, Коржівське і Козіївське родовища. Суд вказав на неправомірність дій Держгеонадр і незаконність відмови в продовженні ліцензії через податковий борг. 11 серпня Державна виконавча служба відкрила виконавче провадження з метою виконання судового рішення.

Суд першої інстанції також задовольнив позов «Укрнафти» про продовження 6 ліцензій. Не погодившись з рішенням суду, Держгеонадра подали апеляцію. Найближчим часом очікується призначення дати слухання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-