Курс долара до гривні знижуватиметься і цього тижня - Альпарі

Курс долара до гривні знижуватиметься і цього тижня - Альпарі

Укрінформ
Тенденція зниження долара до гривні триватиме і цього тижня, так офіційний курс долара може знизитися в район 25,2-25,3 грн, а готівковий долар у банках котируватиметься близько 25,2/25,5 грн.

Про це на запит Укрінформу повідомили в форекс-компанії Альпарі.

"Цього тижня ми очікуємо на продовження існуючого тренду на зниження долара до гривні. Офіційний курс долара і його вартість на міжбанку може знизитися у район 25,2-25,3 грн, а готівковий долар у банках котируватиметься близько 25,2/25,5 грн", - йдеться в повідомленні.

В Альпарі зазначають, що минулого тижня зміцнення гривні до долара тривало. На різних сегментах валютного ринку долар подешевшав на 0,6-0,8%. 

"Примітно, що зміцнення гривні йшло послідовно щодня, без натяку навіть на короткострокову волатильність у зворотний бік", - відзначили експерти. 

Читайте також: Резерви Нацбанку дозволяють спокійно реагувати на затримку траншу МВФ - Альпарі

Так, за тиждень офіційний курс долара США, встановлюваний НБУ, знизився з 25,70 грн до 25,49 грн, або на 0,8%. Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, за цей же час знизився з 25,63 грн до 25,42 грн, або на ті ж 0,8%. Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку у банках знизилися за тиждень з 25,56/25,80 до 25,40/25,64. Таким чином, купівля знизилася на 0,7%, а продаж - на 0,6%. При цьому спред між середнім продажем і середньою купівлею розширився з 0,9% до 1,0%. 

Також у повідомленні зазначається, що вихід НБУ на міжбанк у перший день тижня для купівлі валюти стає вже своєрідною традицією. Проте сьогодні Нацбанк заявив про бажання купити вже $100 млн, тоді як раніше цього місяця заявлений обсяг купівлі становив $50 млн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-