"Бориспіль" планує побудувати ще одну злітну смугу

Укрінформ
Міжнародний аеропорт "Бориспіль" планує побудувати другу злітно-посадкову смугу, вартість якої обійдеться у 8 млрд грн.

Про це заявив заступник генерального директора аеропорту Євген Дихне під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не маючи точних розрахунків, ми не можемо назвати суму вартості будівництва злітно-посадкової смуги, але ми орієнтуємося на 8 млрд грн. Напевне нам доведеться взяти кредит, оскільки за свої кошти ми не зможемо побудувати об'єкт за 2 будівельних сезони", - заявив він.

За словами Дихне, керівництво аеропорту, ймовірно, звернеться до Кабінету міністрів України із метою залучення міжнародного інвестора.

Читайте також: Паркінг в аеропорту "Бориспіль" планують добудувати в 2018

Як зазначив присутній на прес-конференції директор державного проектного інституту "Украеропроект" Кирило Новіков, необхідність запуску другої злітно-посадкової смуги зумовлена збільшенням пасажиропотоку.

"На сьогоднішній день вже зрозумілою є динаміка пасажиропотоку у аеропорту "Бориспіль". Згідно із планом розвитку, пікове навантаження на злітно-посадкові операції - до 25 млн пасажирів на рік. Цей пасажиропотік можна обслуговувати з однією злітно-посадковою смугою. Якщо аеропорт буде розвиватися з такою динамікою як зараз, то протягом 5 років ми досягнемо піку в 25 млн пасажирів на рік. Для цього необхідно експлуатувати 2 злітні смуги", - пояснив експерт.

За словами Новікова, злітно-посадкова смуга може бути готовою до 2023 року.

Будівництво смуги планують розпочати через два роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-