Дихне назвав розмір минулорічної знижки для МАУ в аеропорту

Дихне назвав розмір минулорічної знижки для МАУ в аеропорту "Бориспіль"

Укрінформ
Сумарна знижка для авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" в міжнародному аеропорту "Бориспіль" в 2016 році склала 18,8%.

Про це розповів перший заступник генерального директора міжнародного аеропорту «Бориспіль» Євгеній Дихне в інтерв'ю Укрінформу.

"Сукупну знижку, яку отримувала МАУ, є сенс рахувати за результатами року, інакше її розмір незрозумілий, у зв'язку зі складною системою розрахунку (на різні види зборів і для прямых/трансферних пасажирів знижка різна). Наприклад, за результатами 2016 року загальна знижка МАУ щодо базової вартості послуг склала 18,8%", - повідомив Дихне.

За його словами, знижки для МАУ надавалися у відповідність з наказом Міністерства інфраструктури №337. Їх розмір і правила нарахування були викладені в умовах обслуговування авіакомпанії МАУ в аеропорту «Бориспіль» у додаткових угодах.

Читайте також: МАУ згортає лоукост-програму після відмови Ryanair від "українських польотів" - Омелян

Як зазначає Дихне, останнє така угода підписана до його приходу в аеропорт в статусі виконуючого обов'язки гендиректора, - на початку 2014 року.

Так само заступник директора прокоментував рекомендації Антимонопольного комітету України щодо знижок для МАУ.

"Антимонопольний комітет цим документом зобов'язав аеропорт не змінити розмір знижок, а уніфікувати спосіб їх нарахування для всіх авіакомпаній. Простіше кажучи, розробити публічну оферту. Ви напевно знаєте, що ми до критерію публічності в цьому питанні прийшли значно раніше, ніж Антимонопольний комітет. Вже більш ніж півроку на сайті «Борисполя» всі охочі можуть ознайомитися з нашою публічною офертою", - зазначив він.

Дихне підкреслив, що в травні 2017 року оферта була змінена з урахуванням вимог одного вельми конкретного ірландського перевізника, і це ні у кого не викликало такої бурхливої реакції.

Як повідомляв Укрінформ, Антимонопольним комітетом України оприлюднено інформацію про надання "ексклюзивних" знижок для авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" щодо сплати зборів аеропортів у міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Також Антимонопольний комітет порекомендував аеропорту Бориспіль виробити чіткі критерії надання знижок на збори аеропортів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-