Відставка Балчуна не вплине на кредитні проекти ЄБРР для Укрзалізниці - Аджунер

Відставка Балчуна не вплине на кредитні проекти ЄБРР для Укрзалізниці - Аджунер

Укрінформ
У Європейському банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) розповіли, що звільнення польського топ-менеджера Войцеха Балчуна з посади очільника Укрзалізниці не вплине на кредитні проекти.

Про це у коментарі Укрінформу розповів директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.

"Жодних змін не планується. Враховуючи складність цієї транзакції (погодження видачі кредитних коштів - ред.), інколи можуть виникати затримки в частині підготовки юридичної документації. Але в цілому підготовка кредиту (150 млн дол на закупівлю напіввагонів - ред.) в нас рухається за програмою. І він відбудеться точно", - розповів представник банку в Україні.

За його словами, зміна керівництва Укрзалізниці ніяк не вплине на співпрацю з банком.

"Наші відносини з Укрзалізницею тривають 25 років, і ми сподіваємося, що вони триватимуть і надалі. Ці відносини мають інституційний характер, тобто ЄБРР має відносини з Укрзалізницею як організацією. Хто керує цією організацією - вирішує держава, ми працюємо з інституцією, а не з персоною. Особистість керівника не впливає на нашу взаємодію", - зазначив Аджунер.

Читайте також: Masterpass, один клік і поїхали - квитки на поїзд купуємо по-новому

На запитання, як ЄБРР може оцінити роботу Укрзалізниці за період керівництва Войцеха Балчуна, представник банку відповів: "Він робив роботу, яку мусив, протягом року. Ми ж працювали і працюватимемо з Укрзалізницею".

Як відомо, Європейський банк реконструкції і розвитку у жовтні 2017 року може надати Укрзалізниці кредит в розмірі до 150 млн дол. для придбання напіввагонів.

Згідно з повідомленням банку, таке рішення має бути ухвалене 18 жовтня. Раніше дату його ухвалення було призначено на 20 вересня 2017 року.

Також ЄБРР має погодити надання кредиту в сумі 150 млн євро на електрифікацію залізничної лінії завдовжки 253 км Долинська - Миколаїв - Колосівка на півдні України.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів схвалив заяву голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцеха Балчуна про звільнення. Т.в.о. голови правління компанії призначено голову наглядової ради Укрзалізниці Євгена Кравцова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-