Чи можна порівнювати криптовалюту з

Чи можна порівнювати криптовалюту з "МММ" - експерт вважає питання риторичним

Укрінформ
Деякі держави вже розглядають криптовалюту і прирівнюють її до тих чи інших активів, тому на цьому етапі криптовалюта і далі розвиватиметься.

Таку думку в ході прес-конференції висловив партнер Практики ТМТ Juscutum Юрій Котляров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі маса різних думок і можна зустріти коментарі різних експертів, які по-різному коментують розвиток криптовалют у світі. Хтось ставиться до цього скептично, а хтось стверджує, що криптовалюти фактично будуть одним із тих явищ, які тільки розвиватимуться. Деякі держави вже розглядають криптовалюти і прирівнюють їх до тих або інших активів", - сказав Котляров.

Він відзначив, що у світі не заперечують появу криптовалюти, проте поки тільки придивляються до її роботи.

Читайте також: Інститут Патона "прихистив" 200 комп’ютерів для генерування Bitcoin

"Те що це (криптовалюта - ред.) нині присутнє у нашому житті - це вже факт, а чи є це «МММ» - це питання вже риторичне. Мені здається, що наразі це існує, і на цьому етапі розвиватиметься у тому або іншому вигляді, і нікуди не подінеться найближчим часом", - додав експерт.

Як повідомлялося, визначення правового статусу криптовалюти Bitcoin в Україні ускладнюється відсутністю консолідованого підходу до класифікації Bitcoin та регулювання операцій з ним у світі.

Криптовалюта - це цифрова (віртуальна) валюта, одиниця якої - монета. Монета захищена від підробки, оскільки є зашифрованою інформацією, скопіювати яку неможливо (користування криптографії і визначило приставку «крипто» у назві). Криптовалюта емітується безпосередньо у мережі і ніяк не пов'язана з будь-якою звичайною валютою, з будь-якою державною валютною системою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-