На Укрзалізниці щороку крадуть до 15 мільярдів - Омелян

На Укрзалізниці щороку крадуть до 15 мільярдів - Омелян

Укрінформ
На закупівлі, перевезення і постачання ПАТ "Укрзалізниця" впливають народні депутати, бізнес та криміналітет. Щороку в компанії крадуть від 10 до 15 млрд грн.

Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Ми говоримо про різні моделі управління. За часів Кірпи була жорстка вертикаль, від самої політичної верхівки до останнього провідника чи залізничника. У цьому випадку, на жаль, ми можемо про таке лише мріяти. З іншого боку, з мого спілкування із залізничниками, які все життя працюють на УЗ, залізниця у такому стані ще не була ніколи. Це в поганому стані, мається на увазі", – заявив міністр.

Читайте також: Омелян пояснив 900% надбавок до зарплати головного "дорожника"

Омелян наголосив, що неодноразово порушував питання щодо впливу на діяльність УЗ.

"У нас є безумовний вплив як народних депутатів, так і бізнес-партнерів, умовних так званих, залізниці, а також криміналітету, які безпосередньо впливають як на закупівлі, так і на перевезення та постачання. У випадку Укрзалізниці у нас завжди є серйозний виклик, і я вдячний Прем’єр-міністру, що було прийнято нарешті правильне рішення щодо звільнення керівника цієї компанії і про невідкладне проведення конкурсу щодо нового очільника", – зазначив міністр.

Очільник транспортного відомства додав, що потенціал Укрзалізниці "величезний, який можна застосувати, коли буде розрубаний "гордіїв вузол" з її реформуванням".

"За моїми підрахунками, з цієї компанії крадеться від 10 до 15 млрд грн щорічно, навіть у цьому стані. Ці гроші повинні бути спрямовані не в кишені окремих людей, а на модернізацію, на оновлення компанії", – сказав Омелян.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів схвалив заяву голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцеха Балчуна про звільнення. В.о. голови правління компанії призначено екс-замміністра інфраструктури та голову наглядової ради Укрзалізниці Євгена Кравцова.

За його словами, затвердження фінансового плану Укрзалізниці має відбутися протягом серпня. Підприємство розраховує отримати 1 млрд грн чистого прибутку за підсумками 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-