Уряд затвердив фінансові плани Укренерго та Енергоатому

Уряд затвердив фінансові плани Укренерго та Енергоатому

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив фінансові плани державних компаній “Національна енергетична компанія «Укренерго» та «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом».

Про це повідомив очільник Укренерго Всеволод Ковальчук у Facebook.

"Із року в рік для підприємств енергетичного сектору зберігалася неприємна особливість: фінансові плани, які і за здоровим глуздом, і за нормативною базою мали б затверджуватися до початку планового року, де-факто схвалюються у другому півріччі. Були окремі роки, коли це відбувалося навіть у листопаді чи грудні. Ця проблема пов'язана з певною неузгодженістю у нормативній базі і стосується всіх підприємств, які здійснюють свою діяльність відповідно до регульованого тарифу", - прокоментував Ковальчук.

Читайте також: Енергоатом планують передати Уряду чи Мінекономіки - Бойко

Він висловив сподівання, що цьогоріч вдасться змінити підходи до процедури затвердження фінансових планів стратегічних підприємств.

"З нетерпінням очікуємо на прийняття урядових рішень, які дозволять затверджувати фінансові плани стратегічних підприємств, які працюють за регульованим тарифом в терміни, передбачені законодавством, тобто до початку планового періоду", - додав Ковальчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-