«Кредобанк» придбав кредитний портфель ПАТ «Платинум Банк»

«Кредобанк» придбав кредитний портфель ПАТ «Платинум Банк»

Укрінформ
«Кредобанк» придбав права вимоги за портфелем кредитів фізичних осіб ПАТ «Платинум Банк», у якому запроваджено тимчасову адміністрацію. 

Про це Укрінформу повідомила прес-служба Кредобанку.

«Портфель було придбано на відкритих торгах в системі ProZorro за 61,272 мільйона гривень у Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, а угода про відступлення прав вимоги між банками була підписана 4 серпня», - йдеться у повідомленні.

Придбаний банком портфель містить більш як 11 тисяч кредитів фізичних осіб. Станом на 8 серпня про відступлення права вимоги за кредитами були сповіщені всі позичальники, право вимоги до яких перейшло до «Кредобанку».

Читайте також: Нацбанк дозволив формувати кредитну документацію за електронним підписом

«Кредобанк» є одним з українських банків, що кваліфіковані Національним банком для участі у виведенні з ринку неплатоспроможних банків у способи, передбачені Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». Відповідно до рішення комітету НБУ з питань регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем, що було ухвалено у квітні 2017 року, «Кредобанк» отримав право бути приймаючим банком у разі ліквідації неплатоспроможного банку з відчуженням у процесі ліквідації всіх або частини його активів і зобов'язань, а також при відчуженні всіх або частини активів та зобов'язань неплатоспроможного банку із відкликанням банківської ліцензії неплатоспроможного банку та подальшою його ліквідацією. Придбання портфелю «Платинум банку» стало першою операцією банку в цій кваліфікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-