Нацбанк дозволив формувати кредитну документацію за електронним підписом

Нацбанк дозволив формувати кредитну документацію за електронним підписом

Укрінформ
Національний банк дозволив комерційним банкам формувати кредитну документацію позичальника з електронних документів, які завірені електронним цифровим підписом. 

Про це повідомляється у вівторок на сайті регулятора. 

"Національний банк України передбачив право банків формувати кредитну документацію (справу) боржника з електронних документів, які створені та підписані банком і боржником із застосуванням електронного цифрового підпису. Ці нововведення запроваджені у контексті законодавчих змін, зокрема Закону України "Про споживче кредитування", яким передбачено право укладати в електронному вигляді договори про споживче кредитування", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували в Нацбанку, відповідні зміни внесені до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику, затвердженого постановою правління НБУ № 351 від 30 червня 2016 року.

Читайте також: Нацбанк переказав до держбюджету ще 5 мільярдів прибутку

Раніше Прем’єр-міністр Володимир Гройсман анонсував з осені старт видачі внутрішніх паспортів у вигляді ID-картки із вбудованим електронним цифровим підписом, а до кінця року такий підпис буде доступний на SIM-картці у рамках програми MobileID.

Як відомо, електронний цифровий піідпис - це вид електронного підпису, отриманого за результатом криптографічного перетворення набору електронних даних, який додається до цього набору або логічно з ним поєднується і дає змогу підтвердити його цілісність та ідентифікувати підписувача.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-