Укрзалізниця вважає некоректними слова Омеляна про фінансову

Укрзалізниця вважає некоректними слова Омеляна про фінансову "дірку" в кампанії

Укрінформ
В компанії ПАТ "Укрзалізниця" заперечують твердження міністра інфраструктури про погіршення фінансових показників компанії.

Про це повідомили в ПАТ "Українська залізниця".

"Дані міністра інфраструктури щодо погіршення фінансового результату ПАТ «Укрзалізниця» - некоректні й не відповідають дійсності. Така недостовірна інформація може мати негативні наслідки для фінансового результату компанії, її платоспроможності та спричинити погіршення інвестиційної привабливості як самої компанії, так і суверенного боргу України", - йдеться у повідомленні.

Як наголошують у компанії, інформація міністра інфраструктури, поширена в ЗМІ, має безпосередній вплив на вартість та обсяги доступних для компанії ресурсів на внутрішньому та зовнішніх ринках, тому вона "ускладнює доступ до ринків капіталу і для ПАТ «Укрзалізниця», і для України в цілому".

Читайте також: Балчун розраховує заробити на "вагонах Клименка" 170 мільйонів

В УЗ зазначають, що для коректного аналізу в розрахунках міністра не враховано вплив таких факторів, як нарахування та відповідно збільшення витрат у І півріччі 2017 року зі створення резервів забезпечення відповідно до МСБО 37 «Забезпечення, умовні зобов'язання та умовні активи»; вплив інфляції на операційні витрати тощо.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян написав на своїй сторінці у Facebook, що фінансова звітність Укрзалізниці демонструє тенденцію до погіршення реальних фінансових показників, а тому підприємство вимагає більш професійного менеджменту.

За його словами, коректний аналіз чистого прибутку УЗ за I півріччя 2017 року та І півріччя 2016-го вимагає виключення: впливу курсової різниці, зменшення в 2017 році видатків на амортизацію, перенесення капітальних ремонтів основних засобів з собівартості на капітальні інвестиції та впливу індексації тарифів на вантажні перевезення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-