Якість роботи інспекторів контролюватимуть відеореєстратори - Укртрансбезпека

Якість роботи інспекторів контролюватимуть відеореєстратори - Укртрансбезпека

Укрінформ
У Києві в понеділок Державна служба України з безпеки на транспорті запустила пілотний проект з використання відеореєстраторів інспекторами під час рейдових перевірок.

Про це на брифінгу заявив перший заступник голови Укртрансбезпеки В'ячеслав Дідківський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З сьогоднішнього дня ми запускаємо цей пілотний проект по Києву», - сказав Дідківський.

За його словами, проект в першу чергу направлений на контроль за якістю роботи інспекторів.

Дідківський поінформував, що важливою складовою у реалізації цього проекту є те, що інспектор не зможе вимикати відеореєстратор, стирати відео, змінювати, переглядати, якщо не отримає певний ключ доступу, при цьому факт доступу буде контролюватись центральним апаратом. Під час видачі відеореєстраторів попередньо буде перевірятися належним чином їх технічний стан, і безпосередньо при видачі камера буде включатися, коли інспектор виходитиме на рейд. 

«Ми маємо розуміти, що кожен керівник зможе повністю координувати та відслідковувати діяльність інспектора без втручання безпосередньо самого інспектора», - додав Дідківський.

Читайте також: Пересувні габаритно-вагові комплекси контролюватимуть завантаженість доріг

У рамках проекту пропонується 3 модифікації відеореєстраторів. Зокрема, серед них моделі, в яких камери вмонтовано в окуляри (їх пропонуватимуть, в першу чергу, інспекторам, які патрулюють водні шляхи), а також пристрої з кріпленням на верхньому одязі інспектора. Усі відеореєстратори є водонепроникними і стійкими до ударів. 

Вже з понеділка відеореєстраторами екіпіруватимуть інспекторів Київського міжрегіонального управління, а згодом - Херсонської, Миколаївської, Одеської та Хмельницької областей. На першому етапі їх запрацює 20, всього в пілотному проекті використовуватимуть 50-60 пристроїв.

У свою чергу Дідківський поінформував, що в Одесі цей пілотний проект може почати реалізовуватися «до кінця місяця, максимум - початок наступного».

Цей пілотний проект триватиме, за словами Дідківського, 2-3 місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-