«Нафтогаз» почав імпортувати газ через швейцарську «дочку»

«Нафтогаз» почав імпортувати газ через швейцарську «дочку»

Укрінформ
Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» в липні почала постачати природний газ в Україну через дочірню швейцарську компанію Naftogaz Trading Europe S. A.

Про це OilNews повідомили в «Консалтинговій групі А-95» з посиланням на дані власного дослідження.

В середині липня «Нафтогаз» отримав від Naftogaz Trading Europe на кордоні України близько 7 млн куб. м газу.

У липні після тримісячної перерви «Нафтогаз» відновив купівлю газу у Shell Energy Europe Limited (Велика Британія). Також у липні НАК після піврічної паузи відновив закупівлю у Eni Trading & Shipping (Італія).

Нагадаємо, що в 2017 р. НАК «Нафтогаз України» планує імпортувати через Naftogaz Trading Europe S. A. 1,7 млрд куб. м природного газу, що становить близько 20% від планового річного імпорту. Згідно стратегії «Нафтогазу», всі закупівлі імпортного газу доцільно проводити через Naftogaz Trading Europe, за винятком закупівель на кредитні кошти міжнародних фінансових організацій (ЄБРР, Світовий банк).

Читайте також: Газпром лякає, а Україні не страшно

В середині червня наглядова рада «Нафтогазу» погодила укладення рамкового контракту на поставку природного газу з Naftogaz Trading Europe очікуваною вартістю до 148,8 млрд грн.

Як повідомляв OilNews з посиланням на слова глави «Нафтогазу» Андрія Коболєва, одним із завдань Naftogaz Trading Europe буде залучення кредитів від західних комерційних банків під заставу природного газу, що знаходиться в українських ПСГ.

Наприкінці червня «Нафтогаз» докапіталізував цю компанію на $8,3 млн.

Naftogaz Trading Europe S. A. є 100% дочірньою компанією НАК «Нафтогаз Україна» і зареєстрована в Женеві (Швейцарія). Компанія була створена на базі Naftogaz Overseas S. A. в серпні 2016 р. Її директорами, крім Михайленко, є Юрій Вітренко і Володимир Томаш. Naftogaz Overseas була заснована в 2012 році з метою торгівлі нафтою, що видобувається «Нафтогазом» в Єгипті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-