«Укргідроенерго» цьогоріч розпочне будівництво другої черги Дністровської ГАЕС

«Укргідроенерго» цьогоріч розпочне будівництво другої черги Дністровської ГАЕС

Укрінформ
З метою збільшенням потужності та річного виробітку електроенергії «ПрАТ «Укргідроенерго» планує у 2017 році розпочати будівництво другої черги Дністровської ГАЕС у складі гідроагрегату № 4.

Про це стало відомо під час громадських слухань, інформує прес-служба Укргідроенерго.

«ПрАТ «Укргідроенерго» планує у 2017 році розпочати будівництво другої черги Дністровської ГАЕС у складі гідроагрегату № 4 у відповідності до розробленого та затвердженого Розпорядженням КМУ № 164-р від 16 березня 2017 року проекту «Дністровська ГАЕС. Будівництво другої черги ГАЕС у складі гідроагрегату №4» (в адміністративних межах Василівської сільської ради Сокирянського району Чернівецької області)», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Дністровська ГАЕС: електрогенерація, боротьба із засухою і форель

За словами директора департаменту інвестиційної експертизи та підтримки ПрАТ «Укргідроенерго» Олега Ососкова, доцільність будівництва 4-го гідроагрегату Дністровської ГАЕС зумовлена збільшенням потужності у генераторному режимі - 324 МВт, а у насосному - 421 МВт (приріст потужності складає 33,3%) та збільшенням річного виробітку електроенергії на 768 млн кВт год (приріст виробітку електроенергії складає 34,1%).

«У проекті передбачені відповідні рішення щодо дотримання нормативних вимог стосовно санітарного і епідеміологічного благополуччя населення, охорони праці, екології, пожежної та техногенної безпеки, енергозбереження та розроблено розділ ОВНС (оцінки впливу на навколишнє середовище), відповідно до якого будівництво та експлуатація об'єкта не буде мати негативного впливу на навколишнє середовище», - заявив Ососков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-