Суд передав Укрзалізниці 1000 арештованих

Суд передав Укрзалізниці 1000 арештованих "напіввагонів Клименка"

Укрінформ
Головна військова прокуратура за рішенням Печерського суду передала державі 1000 арештованих вагонів, які належали групі Клименка-Януковича.

Про це поінформував на брифінгу Головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Головна військова прокуратура за рішенням Печерського суду передала 1000 арештованих, затриманих прикордонною службою, залізничних напіввагонів", - зазначив Матіос.

Він зауважив, що це найбільш дефіцитний рухомий склад, який належав і належить до цього часу групі Януковича-Клименка. Матіос повідомив, що вагони передані ПАТ "Укрзалізниця".

Матіос нагадав, що військова прокуратура розслідує кримінальне впровадження щодо злочинної організації Януковича-Клименка. За результатами чого 46 особам оголошені підозри, 9 осіб арештовані, 18 перебувають під заставою, яку сплатили на загальну суму близько 230 млн грн.

Читайте також: Балчун: До кінця року Укрзалізниця збудує понад 2 тисячі вагонів

Як зазначив Головний військовий прокурор, сума арештованого майна становить 900 млн гривень, і в процесі цього впровадження було встановлено і доведено кримінальне походження активів і майна групи "Унісон-груп", яка знаходиться в Україні і яка належить екс-міністру доходів і зборів Клименку, його родині. Зокрема, кінцевим бенефіціаром є його брат.  Серед арештованого майна, що належить Клименку, - арештовані будинки, земельні ділянки в селищі Козин біля Києва загальною вартістю майже 150 млн гривень, комерційні приміщення на території торгового центру "Гулівер" вартістю 250 млн гривень, універмаг у місті Донецьку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-