Отримувачів субсидій зберуть у реєстр, але сховають від ока

Отримувачів субсидій зберуть у реєстр, але сховають від ока "усіх бажаючих"

Укрінформ
Оскільки громадянин для призначення субсидії надає органам соціального захисту право опрацьовувати їх персональні дані, а інформація про доходи має обмежений доступ, то реєстр субсидіантів матиме закритий характер.

Про це 27 липня повідомив директор департаменту державної соцдопомоги Мінсоцполітики України Віталій Музиченко, інформує прес-служба відомства.

 За його словами, враховуючи чисельність отримувачів субсидій, створення єдиного реєстру субсидіантів є дуже необхідним. 

«Житлові субсидії призначаються районними та міськими органами соцзахисту населення, відповідно облік субсидіантів зараз ведеться на місцевому рівні. Уряд прийняв рішення інтегрувати ці розрізнені бази даних у єдиний реєстр отримувачів житлових субсидій. Але зважаючи, що для призначення субсидії використовуються персональні дані людей, реєстр не може бути відкритим для всіх бажаючих», - зазначив Музиченко.

Він додав, що для того, щоб реєстр субсидіантів слугував виключно для обліку одержувачів соцдопомоги, відпрацьовуватимуться відповідні системи захисту персональних даних отримувачів субсидій. «Доступ до нього матимуть лише Мінсоцполітики та управління соцзахисту населення з метою ефективного управління системою житлових субсидій», - уточнив Музиченко.

Читайте також: У Мінсоцполітики назвали умови автоматичного продовження субсидій

За його словами, реєстр субсидіантів не буде прив'язуватися до жодної іншої системи - чи то митної служби, чи поліції. «На сьогодні уже побудовано міжвідомчий обмін інформацією, яка необхідна для призначення житлових субсидій. Вже три роки громадяни інформацію про свої доходи у вигляді довідок в управління соцзахисту не надають. Ті органи, які задіяні в цьому процесі, - податкова служба, ПФ, Держслужба зайнятості - самостійно надають інформацію органам соцзахисту. Тому реєстр субсидіантів створюється для обліку субсидіантів, а не для обміну інформацією про них», - резюмував Музиченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-