Укртрансгаз не винен ТОВ «Турболінкс» 320,4 мільйона - суд

Укртрансгаз не винен ТОВ «Турболінкс» 320,4 мільйона - суд

Укрінформ
Київський апеляційний господарський суд скасував рішення суду першої інстанції та відмовив позивачу, ТОВ «Турболінкс», у стягненні з ПАТ «Укртрансгаз» 320,4 млн грн за начебто поставлене обладнання.

Про це пише прес-служба НАК «Нафтогаз України».

«Такого результату вдалося досягти завдяки активній позиції керівництва Генеральної прокуратури України та прокуратури Київської області, яка надала суду докази того, що нібито поставлений товар (вузли до турбін) кордон України не перетинав. За вказаних обставин суд погодився з доводами прокуратури області та скасував рішення суду першої інстанції та відмовив у задоволенні позову. З Турболінкс було стягнуто на користь Укртрансгазу 80 тис. грн судових зборів», - прокоментували у Нафтогазі.

Читайте також: Кабмін: "Магiстральнi газопроводи України" - об'єкт держвласностi

За даними прокуратури, Турболінкс, який безпідставно намагається стягнути кошти з Укртрансгазу за нібито поставлений товар, зареєстрований на підставних осіб, діяльність яких пов'язують з оточенням колишнього керівництва держави.

Довідка. 27.12.2012 між ТОВ «Турболінкс» та ДК «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз України» був укладений договір про закупівлю товару, за умовами якого постачальник зобов'язується поставити і передати у власність покупцю вузли до турбін (запасні частини до газоперекачувальних агрегатів). Вартість договору становила 148,2 млн грн, ще 156,4 млн грн Турболінкс намагався стягнути з Укртрансгазу в якості інфляційних втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-