ПриватБанк продаватиме активи через ProZorro

ПриватБанк продаватиме активи через ProZorro

Укрінформ
Найбільший в Україні "ПриватБанк" продаватиме активи через державний електронний майданчик Prozorro.Продажі.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"Публічне акціонерне товариство комерційний банк "ПриватБанк" та Громадська організація Transparency International Україна підписали Договір про використання Електронної торгової системи ProZorro.Продажі - спільного проекту Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Transparency International Україна та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що система ProZorro вже працює над продажем непрофільних активів "Укрнафти", "Укртранснафти", "Нафтогазу", "Енергоатому", "Укренерго", "Укргазвидобування". До проекту приєднався і Нацбанк.

За півроку через систему ProZorro продали заставлене майно НБУ на 304,7 млн грн. Це у 200 разів перевищує показник реалізації аналогічних активів за половину 2016 року - хороший доказ ефективності системи.

"Тепер використовувати всі її переваги зможе і ПриватБанк", - зазначив перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов. 

Читайте також: НБУ довірив ПриватБанку зберігання своєї готівки

"Приєднання "ПриватБанку" є важливим кроком на шляху поширення реформи публічних продажів в Україні. Реформа швидко набирає обертів, після зміни торгів ФГВФО, ми рухаємось у напрямку інших публічних організацій. Важливо, що прозорість роботи електронної системи створює попит на неї навіть за відсутності законодавства, що зобов’язувало б використовувати систему", - додав виконавчий директор Transparency International Україна Ярослав Юрчишин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-