Україна і Білорусь не конкурують між собою - Микольська

Україна і Білорусь не конкурують між собою - Микольська

Укрінформ
Україна і Білорусь отримають нові торговельні можливості шляхом створення кооперації для експорту на ринки третіх країн.

Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України, торговий представник України Наталія Микольська на Українсько-Білоруському бізнес-форумі.

«Ми (Україна і Білорусь - ред.) не конкуруємо між собою... Дуже і дуже важливо нам зараз шукати точки дотику нашої торгівлі товарами, потрібно пам'ятати також  і про торгівлю послугами», - сказала Микольська.

За її словами, Україна і Білорусь отримають нові торговельні можливості шляхом створення кооперації для експорту на ринки третіх країн.

«Україна має угоду про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, з такими країнами, як Швейцарія, Норвегія, Ліхтенштейн та інші країни, з Канадою і Чорногорією. Це ті можливості, які можуть використовувати білоруські компанії для того, щоб спільно з українськими партнерами виробляти на території України товари для експорту», - коментує Микольська.

Читайте також: Порошенко: товарообіг між Україною та Білоруссю зріс на 26%

Україна в 2016 році посіла друге місце серед торговельних партнерів Білорусі за обсягом товарообігу та експорту. Товарообіг Білорусі з Україною за підсумками 2016 року збільшився на 10,5%, експорт - на 13,2%, імпорт - на 3,2%. Сальдо позитивне - $1,87 млрд. Білорусь постачає в Україну продовольчі товари, чорні і кольорові метали, мінеральні продукти, машини, обладнання і транспортні засоби. Україна постачає до Білорусі, головним чином, обладнання та транспортні засоби, продукцію хімічної промисловості, мінеральні продукти, продукти харчування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-