Порошенко підписав закон про Фонд енергоефективності

Порошенко підписав закон про Фонд енергоефективності

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про Фонд енергоефективності".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, урочиста церемонія підписання відбулася у приміщенні Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут".

"Закон про "Фонд енергоефективності" - фонд, створення якого було абсолютно зрозумілим десятки років тому. Але дуже важливо, що зараз ми його створюємо, що він схвалений усіма нашими міжнародними партнерами, фінансовими організаціями. І впевнений, що найближчим часом ми будемо мати практичні результати нашої спільної діяльності", - заявив глава держави під час підписання документа.

"Вводиться механізм конкретної відповідальності, персоніфікації і стимулювання заходів про підвищення енергоефективності будівель", - прокоментував закон Порошенко.

Як повідомлялося, 8 червня народні депутати ухвалили в цілому законопроект №5598 про Фонд енергоефективності. Цей закон визначає правові, економічні та організаційні засади утворення та діяльності Фонду енергоефективності.

Згідно із законом, Фонд енергоефективності утворюється з метою підтримки ініціатив щодо енергоефективності, впровадження інструментів стимулювання і підтримки здійснення заходів з підвищення рівня енергетичної ефективності будівель та енергозбереження, зокрема в житловому секторі, з урахуванням національного плану щодо енергетичної ефективності, зменшення викидів двоокису вуглецю з метою виконання Паризької угоди, впровадження acquis communautaire Європейського Союзу та Договору про заснування Енергетичного співтовариства, забезпечення дотримання Україною міжнародних зобов’язань у сфері енергоефективності.

Читайте також: ЄС готовий підтримати Фонд енегоефективності України - Порошенко

Річний бюджет Фонду формується за рахунок коштів державного бюджету України та коштів, які Фонд отримує як гранти або залучає в інший спосіб з будь-яких інших джерел, не заборонених законом, з урахуванням обмежень, встановлених цим законом. При цьому обсяг державних коштів у бюджеті Фонду має бути достатнім для досягнення мінімальних цілей у сфері енергоефективності, визначених міжнародними зобов’язаннями України. З цією метою Кабінет міністрів України може збільшити статутний капітал Фонду або надати Фонду додаткову державну підтримку з державного бюджету України з урахуванням вимог бюджетного законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-