Рева запевняє, що гроші на “осучаснення” пенсій є

Рева запевняє, що гроші на “осучаснення” пенсій є

Укрінформ
Україна має достатній ресурс для проведення осучаснення пенсійних виплат.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, інформує прес-служба відомства.

Міністр спростував слова щодо відсутності коштів для проведення осучаснення пенсій уже з 1 жовтня.

«Ресурс для осучаснення пенсій в державі є... Закон під номером 17741, який ще називають 3200 - дозволив детінізувати 212 мільярдів гривень. І якщо в минулому році Пенсійний фонд отримав дотацію 145 мільярдів гривень і мав власних надходжень - 112 мільярдів гривень, то в цьому 141 мільярд - дотація та 142 мільярди гривень - власні надходження. Перевиконання складатиме близько 20 мільярдів гривень. По факту ми отримаємо не 142, а 162 мільярди гривень. На сьогодні з цих 20 млрд ми вже за 5 місяців отримали 14 млрд гривень. Якщо екстраполювати на другу половину року, коли традиційно ростуть зарплати, то це вказує, що ми абсолютно спокійно досягнемо необхідної цифри», - додав Рева.

За його словами, осучаснення має завершитись до 2021 року.

«Ми не можемо в один крок подолати 11 розмірів середньої зарплати, на основі яких розраховувались пенсії. Перший крок стосуватиметься 5,6 млн пенсіонерів - це ті, кому пенсії призначались з 2008 по 2014 роки. У 2019 - му році пенсії осучаснюватимуться тим, хто йшов на заслужений відпочинок у 2015 та 2016 роках по рівню 2018 року. І так далі...», - підкреслив міністр.

До того ж, уже з 2021 року, як зазначив урядовець, почнеться нормальний процес індексації (підвищення пенсій відповідно до збільшення показника інфляції та зростання рівня середньої зарплати), що дозволить уникнути повернення розриву між розміром виплат новим пенсіонерам і тим, хто вийде на пенсію на рік раніше.

Читайте також: Річниця Декларації про суверенітет: Порошенко нагадав про реформи та безвіз

Щодо індексації, то в проекті закону передбачено, що з 2021 року індексація проводитиметься автоматично розміром не меншим, ніж 50% від рівня інфляції та ніж 50% від рівня середньої зарплати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-