Гройсман обіцяє до 1 серпня урядову програму підтримки фермерства

Гройсман обіцяє до 1 серпня урядову програму підтримки фермерства

Укрінформ
Уряд планує до 1 серпня завершити підготовку цільової програми підтримки фермерства, кошти на яку можуть надійти після чергового розгляду змін до бюджету у вересні-жовтні.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час Години запитань до уряду сьогодні у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Для нас важливо, щоб весь потенціал у с/г, тваринництві, рослинництві, переробці ми змогли максимально реалізувати. Нещодавно я створив робочу групу з АПК, до якої увійшли всі асоціації фермерів, на наступному тижні буде зустріч. Ми розробимо цільову програму підтримки фермерства. Я хотів би, щоб ця програма була сформована до 1 серпня", - сказав Гройсман.

За його словами, ця програма охоплюватиме цільову підтримку тваринництва, фермерських господарств.

Читайте також: Земельна реформа досі напрацьовується - Гройсман

"Для нас важливо дати поштовх для відновлення фермерства на селі. Не великих холдингів, а невеликих господарств, які мають стати основою нашого аграрного сектору. Тому ми цим питанням займаємося. Ми презентуємо підхід, що буде узгоджений з фермерськими асоціаціями", - зазначив Гройсман.

Він прогнозує, що у вересні-жовтні, коли вноситимуться зміни до бюджету, у парламенті може бути розглянуте фінансування такої програми.

"Приблизний і орієнтовний бюджет для мене є зрозумілим, але ми маємо підвищити адресність та зробити все, щоб дотація доходила до рівнів, де є проблема", - додав Прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-