Мінагро планує відкрити українське вино для всього світу

Мінагро планує відкрити українське вино для всього світу

Укрінформ
Міністерство аграрної політики та продовольства розробило стратегію розвитку виноробства в Україні до 2025 року, в рамках якої будуть вирішені найбільш проблемні питання галузі.

Про це розповів голова комітету садівництва та виноградарства Міністерства аграрної політики та продовольства України Віктор Костенко під час прес-конференції 13 липня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що за деякий час всі в світі будуть купувати українське вино", - зауважив Костенко.

Він розповів, що в рамках стратегії розвитку виноробної галузі в Україні, планується збільшити плодоносні площі виноградників до 80 тис га. За рахунок цього, планується збільшити обсяги виробництва в рік на 1 людину до 8 кг винограду та до 40 л вина.

За словами Костенка, окремо Мінагрополітики розробило два законопроекти, які спрямовані на підтримку малого та середнього виробника вина.

Читайте також: Майже 2000 українських агропідприємств мають право експорту продукції - Мінагро

Він додав, що в рамках стратегії розвитку галузі Мінагрополітики планує вирішити найбільші проблемні питання виноробства.

Костенко наголосив, що це відновлення та збільшення розмірів державної підтримки, спрощення процедури отримання ліцензій та виробництво власного садівного матеріалу.

За його словами, наразі в Україні зареєстрований 61 виробник вина. Площа родючих виноградників складає 46 тис га, на рік Україна в середньому виробляє 18 млн дал різної винопродукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-