Домбровскіс назвав умови отримання Києвом третього траншу макрофінансової допомоги ЄС

Домбровскіс назвав умови отримання Києвом третього траншу макрофінансової допомоги ЄС

Укрінформ
Україна та ЄС готові поглибити співпрацю в рамках спільної програми реформ, започаткованої в 2015 році, для отримання Києвом третього траншу макрофінансової допомоги обсягом €600 млн до кінця року.

Відповідні домовленості були досягнуті під час зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з віце-президентом Європейської Комісії, Європейським комісаром з питань євро і соціального діалогу Валдісом Домбровскісом, повідомляє Урядовий портал.

Зазначається, що зустріч відбулася в рамках саміту "Україна – ЄС", який розпочався в Києві.

Глава уряду подякував делегації Євросоюзу за підтримку – політичну, економічну та соціальну.

"Наразі нам треба інтенсивніше виконувати план з асоціації з ЄС. Ми також розуміємо умови макрофінансової підтримки – і тут ми працюємо з парламентом, намагаємося знаходити рішення", - сказав Гройсман.

Він розповів, що на порядку денному - пенсійна реформа та перетворення в інших сферах – приватизації, земельній сфері, освіти й медицині. "Завтра (13 липня) Парламент буде розглядати (пенсійну реформу), сподіваюся зможемо отримати підтримку більшості (парламенту). У нас є план дій, який треба виконати", - підкреслив Прем’єр-міністр. 

Він також проінформував про ситуацію на Донбасі. "Я вже говорив – йдеться не про дві країни, а про два світи", - сказав глава уряду і висловив подяку віце-президенту Єврокомісії за його бажання відвідати Донбас та оцінити ситуацію на власні очі.     

У свою чергу  Домбровскіс підкреслив, що політична підтримка Євросоюзу була й залишається для України всебічною. І прогрес у відносинах між ЄС та України – очевидний.

Читайте також: На саміті Україна-ЄС обговорять Асоціацію, Крим, Донбас та реформи

"І сьогодні нам дійсно треба працювати над тим, аби виконати умови отримання третього траншу макрофінансової допомоги", - сказав чиновник і нагадав, що умови отримання коштів - не нові. Вони стосуються боротьби з корупцією, продовження програм енергоефективності, поглиблення взаємодії в сфері проблем вимушених переселенців та конкретних економічних питань.                   

"Часу не так багато - до середини листопада важливо все завершити, оскільки є й внутрішні процедури ЄС, аби ми в грудні виплатили транш", - сказав Домбровскіс.

Сторони також домовилися започаткувати цього року процес підготовки нових проектів та програм співпраці - в економіці та соціальній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-