Уряд вирішив поновити переговори з Ryanair — Гройсман

Уряд вирішив поновити переговори з Ryanair — Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Україна поновить переговорний процес з Ryanair.

Про це він написав у Facebook.

Глава уряду розповів, що провів спеціальну нараду з керівництвом Мініфрастурктури, Мін'юсту, аеропорту “Бориспіль”, Асоціації “Аеропортів України” та Офісу залучення та підтримки інвестицій щодо ситуації з відмовою Ryanair виходити на український ринок.

“Вирішили поновити переговорний процес з Ryanair, до якого долучити разом з Міністерством інфраструктури України і аеропортом “Бориспіль” директора Офісу залучення інвестицій Даніеля Білака”, - зазначив Гройсман.

Крім того, за його словами, на нараді було вирішено також звернутися до НАБУ та Антимонопольного комітету щодо оцінки всього перебігу переговорного процесу за участю Мінінфраструктури і “Борисполя” щодо дотримання законодавства і умов конкуренції.

Також Прем'єр-міністр доручив Мінінфраструктури прискорити розробку Стратегії розвитку транспортної галузі в авіасегменті, включаючи розробку стратегії розвитку українських аеропортів, у тому числі із залученням лоукостів.

“Усі наші зусилля мають бути зосереджені на тому, щоб наші громадяни мали всі умови для вільного пересування”, - зауважив Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, 10 липня гендиректор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін на спеціально скликаній прес-конференції заявив, що договір з Ryanair не може бути підписаний через низку причин.

Того ж дня на офіційному сайті ірландського лоукостера Ryanair зникла можливість придбання квитків у напрямку в та з аеропортів "Бориспіль" та "Львів".

Читайте також: Повернення Ryanair відповідає суспільним інтересам України - Клімкін

Водночас лоукост-перевізник пояснив скасовані рейси невиконанням київським аеропортом угоди, яку було підписано у березні із Міністерством інфраструктури, посадовими особами аеропорту та чинним генеральним директором аеропорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-