Нацбанк за півроку виявив 84 нелегальних обмінники

Нацбанк за півроку виявив 84 нелегальних обмінники

Укрінформ
Національний банк у першому півріччі 2017 року здійснив понад півтисячі перевірок пунктів з обміну валюти.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«На виконання функції контролю за дотриманням порядку та організації здійснення валютно-обмінних операцій Національний банк у першому півріччі 2017 року здійснив 503 перевірки структурних підрозділів (пунктів з обміну валюти) небанківських фінансових установ», - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що перевірки здійснювалися у Києві та у 21 області України. Під час проведення перевірок легальних пунктів з обміну валют Національним банком виявлено 84 пунктів обміну валют, які працювали нелегально. Зокрема, найбільше таких пунктів зафіксовано в Івано-Франківській області - 29. У Києві та Запорізькій області  виявлено - по 18 таких пунктів, у Львівській області - 8, у Київській - 5, у Кіровоградській - 3.

Читайте також: Нацбанк приєднався до Базельської консультативної групи

Станом на 1 липня 2017 року генеральні ліцензії НБУ, що дозволяють займатися валютно-обмінними операціями, є у 29 небанківських фінансових установ та національного оператора поштового зв'язку "Укрпошта". Сьогодні в Україні зареєстровано 3 371 відокремлених підрозділів небанківських фінансових установ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-