Боротьба з

Боротьба з "пересортом" щомісяця додає бюджету мільярд - Продан

Укрінформ
Економічний ефект від роботи електронної системи блокування ризикових накладних у тестовому режимі сягає понад 1 млрд щомісячно. 

Про це в інтерв’ю “Українським новинам” повідомив в.о. керівника Державної фіскальної служби Мирослав Продан.

“Боротьба з так званими "зкрутками", "пересортом" сьогодні дала результат. У червні по деклараціях травня маємо більше 2,2 млрд грн додатково самостійно задекларованих сум по податку на додану вартість. Це пропорційні і взаємозалежні величини. Якщо зменшується схемний податковий кредит, за рахунок якого реальний сектор економіки мінімізував свої податкові зобов’язання, то, відповідно, сьогодні всі ці суми декларуються і сплачуються до бюджету», - відзначив Мирослав Продан.

За словами в.о. голови ДФС, «у грудні 2016 року обсяг можливого фіктивного ПДВ складав 1,3 млрд грн., у березні – вже 981 млн грн, у квітні, коли система моніторингу ризиків запрацювала в тестовому режимі – 289 млн грн, у травні – 140 млн грн, у червні – 56,6 млн грн». Він також підкреслив, що фіскальна служба повністю готова до роботи системи блокування ризикових податкових накладних, починаючи з 1 липня.

«Системи ДФС в результаті масштабних кібератак, на щастя, не постраждали. Всі дані, всі бази – цілі», - запевнив Мирослав Продан.В.о. очільника фіскальної служби також зазначив, що переведення всіх послуг служби в електронний формат до кінця року є «амбітним планом ДФС».

«Ідея в наступному: всі адміністративні, консультаційні, будь-які інші послуги, які надає ДФС платникам податків, обмін інформацією з центральними органами влади, правоохоронними органами, вивести виключно в електронний формат з метою мінімізації контакту платника податків з посадовою особою. Це в принципі зменшить корупційні прояви, оскільки фізично платник та інспектор не матиме ніякого конекту», - вважає Мирослав Продан.

«Останнім часом ми запровадили можливість отримання електронної довідки про відсутність заборгованості, яка потрібна для участі суб’єктів у тендерних процедурах. Її отримання раніше вважалося проблемною, я б навіть сказав, закорумпованою, оскільки  у посадової особи ДФС є 10 днів на видачу цієї довідки, а, як правило, вона потрібна на завтра чи післязавтра. Ще до кінця року ми плануємо забезпечити повноцінне функціонування електронного кабінету на предмет можливості сплати податків юридичними  особами. Сьогодні вони можуть тільки здавати звіт в електронному вигляді і фактично отримувати всі довідки», - зауважив в.о. керівника ДФС.

Читайте також: Данилюк розповів про автоматизовану систему, яка зупинятиме махінації з податками

Раніше повідомлялося, що Державна фіскальна служба зафіксувала високий рівень відповідальності платників податків в Україні. Так, 95% українців добровільно декларують і сплачують свої податки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-