Уряд схвалив проект закону, що дозволить ефективно продати 893 держпідприємства

Уряд схвалив проект закону, що дозволить ефективно продати 893 держпідприємства

Укрінформ
Кабінет міністрів схвалив новий проект закону про приватизацію, який покликаний замінити застаріле законодавство у цій сфері.

Таке рішення було ухвалене на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Під час написання законопроекту за мету ставилося спрощення процесу приватизації. Замість 7 законів пропонується 1, вдвічі скорочується термін підготовки об'єктів до приватизації - для великих підприємств з 2 років до 1 року, по малій приватизації - з 1 року до півроку", - сказав в.о. голови Фонду державного майна Дмитро Парфененко.

Разом з тим, суттєво спрощується класифікація підприємств, що продаватимуться, та процедура приватизації.

Читайте також: Гройсман: Індекс інвестиційної привабливості України став найвищим за останні 6 років

"Центральні органи влади мають сфокусуватися на притаманних їм функціях, а не управлінні державним майном. На майже 3500 підприємств припадає 1,704 трлн грн активів. Ми поділили їх на шість великих груп", - додав у свою чергу перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

За словами Нефьодова, держвласність була класифікована наступним чином: стратегічні підприємства, підприємства, що вже не працюють (1255 об'єктів), підприємства, що можуть бути передані у концесію, підприємства, що виконують важливу соціальну, оборонну тощо функцію, а також усі решта (893 шт.) - можуть бути віддані під приватизацію.

"Цей перелік буде щоквартально оновлюватися", - додав Нефьодов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-