Приватбанк: Коломойський та Боголюбов порушили обіцянку, Мінфін чекає звіту Rothschild

Приватбанк: Коломойський та Боголюбов порушили обіцянку, Мінфін чекає звіту Rothschild

Укрінформ
Екс-акціонери "Приватбанку" Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов станом на 29 червня не виконали взяті зобов'язання про реструктуризацію кредитного портфеля банку до 1 липня.

Але для оцінки їх дій необхідний звіт залученого "Приватбанком" радника Rothschild&Co, заявив міністр фінансів Олександр Данилюк. "На цей момент зобов'язання не виконані. Але переговори ще тривають. За результатами ухвалюватимуться рішення. Є юридичні поняття: ми повинні дочекатися 1 липня", – сказав міністр в ефірі програми "Лівий берег з Сонею Кошкіною" на "24 каналі", повідомляє ZN.ua.

Він додав, що також має бути незалежна оцінка, для чого і був притягнутий консорціум міжнародних компаній на чолі з Rothschild&Co, до складу якого також входять ТОВ "Ернст енд Янг" (EY) і ТОВ "Финпоинт" (FinPoint).

Данилюк ще раз нагадав, що екс-акціонери "Приватбанку" в односторонньому порядку заявили про зобов'язання з реструктуризації портфеля в листі на адресу Кабміну.

"Там немає нічого секретного. Там є зобов'язання реструктуризувати портфель у розмірі сформованих резервів на момент націоналізації за мінусом bail-in", – сказав глава Мінфіну, але за повним текстом листа рекомендував звертатися в секретаріат Кабміну.

За його словами, у випадку порушення цих зобов'язань наслідки для екс-акціонерів чітко врегульовані законом, однак цим питанням повинні займатися правоохоронні органи відповідно до підслідності: Генеральна прокуратура, Нацполиция.

Коментуючи заяву про звільнення керівника "Приватбанку" Олександра Шлапака, міністр повідомив про пошук нового керівника.

"Ситуація повністю контрольована. Ми шукаємо гідну заміну. Коли це станеться, Шлапак зможе продовжити свою кар'єру", – сказав глава Мінфіну.

Видання нагадує, що в грудні 2016 року був націоналізований найбільший в Україні "Приватбанк". Потреби в докапіталізації цієї банківської установи оцінювалися на рівні близько 150 млрд. грн., з яких 116 млрд. були покриті за рахунок держави, що випустила власні боргові цінні папери. Сума, що залишилася, була компенсована за рахунок конвертації в капітал зобов'язань перед пов'язаними з колишніми власниками банку особами (так званий "bail-in").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-