Бальцерович сказав, що його непокоїть після націоналізації Привату

Бальцерович сказав, що його непокоїть після націоналізації Привату

Укрінформ
В Україні набагато повільніше порівняно з іншими реформами йдуть приватизація і земельна реформи.

Про це під час міжнародної конференції: "Україна сьогодні: останні тенденції економічного розвитку" сказав співголова групи стратегічних радників президента щодо підтримки реформ в Україні Лєшек Бальцерович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Де я не бачу прогресу, так це по-перше, в приватизації. Приватизація - це одна з найголовніших реформ, а тут немає ніякого прогресу. Друге - це продовження мораторію на продаж землі», - сказав Бальцерович.

Він також занепокоєний тим, що після націоналізації ПриватБанку частка державних банків становила більш як 50% за обсягом активів, а це тягне за собою певні ризики.

«Торік була націоналізація ПриватБанку і зараз частка активів держбанків більш як 50% - це дуже небезпечна ситуація, оскільки тягне за собою певні ризики, хоча, на той момент, не було кращого виходу, ніж приватизації банку», - зазначив Бальцерович.

Він також додав, що Україна, хоч і досягла деяких досягнень в певних реформах, але вони не настільки істотні, як могли б бути, а це і дерегуляція, і демонополізація і реалізація інфраструктурних проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-