Україна втрачає $4 мільярди на рік внаслідок ДТП - Мінінфраструктури

Україна втрачає $4 мільярди на рік внаслідок ДТП - Мінінфраструктури

Укрінформ
Українська економіка втрачає більше 4 млрд доларів на рік внаслідок дорожньо-транспортних пригод. 

Про це у четвер під час Першого міжнародного Конгресу з питань реформування системи управління безпеки дорожнього руху заявив перший заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відповідно до офіційних даних, Україна за останні 6 років у ДТП втратила більше 26 тисяч співгромадян. За оцінками Світового банку, втрати української економіки від загиблих та травмованих (у ДТП - ред.) складають більше 4 млрд доларів на рік. Це є надзвичайно велика сума, яка має значення на рівні держави. Це надзвичайно великий ефект для економіки України", - сказав Кравцов.

За його словами, у напрямку поліпшення ситуації була проведена серйозна робота, зокрема, була затверджена Стратегія підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року.

На його переконання, під час реалізації основних цілей цієї Стратегії важливо виробити єдиний ефективний механізм обліку та аналізу даних про ДТП для усіх відомств, працювати над забезпеченням безпеки на комерційному транспорті, проводити єдину державну політику щодо заходів і кампаній з інформування населення щодо ризиків на дорогах та про правила поведінки на дорогах тощо.

"Відповідно до оцінок експертів, якісна реалізація заходів Стратегії дозволить нам зменшити до 2020 травматизм та кількість загиблих і травмованих на дорогах на 50 відсотків. Це надзвичайно великі цифри і для людських доль, і для української економіки", - наголосив Кравцов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-