Укргазвидобування просить владу з'ясувати ситуацію з арештом його рахунків

Укргазвидобування просить владу з'ясувати ситуацію з арештом його рахунків

Укрінформ
ПАТ «Укргазвидобування» направило звернення до Президента, Кабінету міністрів та Верховної Ради з проханням звернути увагу на ситуацію, що склалася у зв’язку з арештом усіх рахунків ПАТ.

Про це повідомляється на сайті компанії.

"Попри відсутність законних підстав рахунки ПАТ «Укргазвидобування» вже 20 днів залишаються заблокованими через спробу ТОВ «Арабський енергетичний альянс» заволодіти коштами компанії у розмірі 231,6 млн грн. Під загрозою зриву виплата заробітної плати 20-тисячному колективу компанії, сплата податків, підготовка до осінньо-зимового опалювального сезону та виконання Програми «20/20» з видобутку природного газу", - заявляють в «Укргазвидобування».

ПАТ «Укргазвидобування» заявило про здивування миттєвою реакцією виконавчої служби на ухвалу Господарського суду м. Києва, яка, при цьому, була оскаржена у визначений законодавством строк у Київському апеляційному господарському суді, а отже, не вступила в силу.

"Укргазвидобування негайно подало до Державної виконавчої служби ухвалу Київського апеляційного господарського суду щодо прийняття апеляційної скарги. За законом виконавець повинен повернути виконавчий документ до суду, який його видав, після того, як апеляційну скаргу буде прийнято до розгляду. Тобто зняти усі арешти і закінчити виконавче впровадження. Крім цього, виконавець не має права здійснювати будь-які дії відносно стягнення зазначеної суми. Проте станом на сьогодні кошти на рахунках товариства арештовані, що блокує його роботу", - йдеться у повідомленні.

У компанії закликали всі сторони дотримуватися чинного законодавства та вимагають зняти арешт з її рахунків.

Як повідомлялося, відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції видав постанову від 30 травня 2017 року щодо арешту коштів ПАТ «Укргазвидобування». Постанову ухвалено на підставі наказу Господарського суду м. Києва від 24 травня 2017 року.

Станом на сьогодні рахунки «Укргазвидобування» заарештовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-