Розенко перерахував “позитивні сигнали” від підвищення мінімалки

Розенко перерахував “позитивні сигнали” від підвищення мінімалки

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко запевнив, що позитивні результати від підвищення заробітної плати до 3200 гривень є очевидними, а апокаліптичні прогнози не справдилися.

Про це він заявив під час селекторної наради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щодо підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень — ми вже маємо перші результати цієї роботи і можемо сказати, що в повному обсязі всі позитивні сигнали, які ми повинні були отримати від реалізації цієї програми, на нашу точку зору, на сьогоднішній день очевидні й з іншого боку не справдилися жодні апокаліптичні прогнози критиків цієї ініціативи, які передбачали, - зростання безробіття, зростання заборгованості, скорочення робочих місць, затухання економіки тощо”, - зазначив Розенко.

Урядовець підкреслив, що за період із січня до квітня цього року кількість працівників, які отримують менше 3200 гривень зарплати, зменшилася на 300 тисяч осіб.

Він також розповів, що відбулося поповнення бюджетів усіх рівнів. Так, за словами Розенка, надходження від податку на доходи фізичних осіб з початку року склали понад 62 млрд гривень, що на 35 % більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Крім того, зауважив віце-прем’єр-міністр, доходи від військового збору, який сплачується із зарплати, зросли на 31 %.

За даними Розенка, збільшилася на 17 млрд гривень і загальна сума від сплати ЄСВ у порівнянні з минулим роком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-