Ліквідований банк

Ліквідований банк "Національний кредит" вдесятеро дешевший, ніж «на папері» - ФГВФО

Укрінформ
Незалежні оціночні компанії оцінили ринкову вартість активів ПАТ «Банк Національний кредит» на рівні 178 млн грн, що становить 9% від суми, зазначеної «на папері», - 1 943 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

«Ринкова вартість всіх активів ПАТ «Банк Національний кредит» була визначена незалежними оціночними компаніями на рівні 178 млн грн, що становить 9% від суми, зазначеної «на папері» - 1 943 млн грн (станом на 1 грудня 2015 року)», - йдеться в повідомленні.

Однією з причин такої різниці було укладення напередодні введення тимчасової адміністрації невигідних для ПАТ «Банк Національний кредит» угод. Наприклад, були куплені права вимоги за завищеною вартістю, банк здійснив відчуження майна за цінами нижчими від звичайних, а також є випадки, коли банк відмовлявся від власних майнових вимог.

Під час роботи тимчасової адміністрації такі факти були встановлені, а відповідні правочини визнані нікчемними. Їхня загальна сума становить 242,5 млн грн, 517,5 тис дол. та 9 тис євро.

Станом на сьогодні балансова вартість кредитного портфелю Нацкредиту становить 1 270,8 млн грн, з яких 352,4 млн грн - це кредити, які були без заставними від початку. Кредитний портфель на 694,03 млн грн - це кредити, в заставі яких майнові права та основні засоби. При цьому більша частина майна втрачена або вкрадена, а більшість майнових поручителів неможливо знайти. Таким чином, можна вважати, що кредитний портфель банку на 82% є беззаставним, йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, уповноважена особа Фонду гарантування веде активну позовну роботу для повернення виведених активів з ПАТ «Банк Національний кредит» . На сьогодні у провадженні судів різних інстанцій перебуває близько 200 судових справ, подано 10 заяв про вчинення кримінального правопорушення керівниками, співробітниками та пов'язаними особами банку. Фонд гарантування вже виплатив 279,32 млн грн відшкодування вкладникам. Загальна гарантована сума у цьому банку ставить 293,907 млн грн. Загальна сума акцептованих кредиторських вимог до ПАТ «Банк Національний кредит» станом на 1 травня 2017 р. становила 807,93 млн грн.

Як повідомлялося, 28 серпня 2015 року правління Нацбанку ухвалило рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку "Національний кредит".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-