Через аукціони і не більше 7 років - Уряд визначився з орендою сільгоспземель

Через аукціони і не більше 7 років - Уряд визначився з орендою сільгоспземель

Укрінформ
Кабінет міністрів ухвалив постанову, реалізація якої сприятиме викоріненню зловживань із землею на місцях та забезпеченню прозорості і відкритості цих процесів. 

Як заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, представляючи це рішення, суть запропонованих змін полягає у встановленні умов розпорядження землею в частині передачі її в оренду - виключно через аукціон. При цьому оренда надається на строк не більше 7 років, а обсяг землі, яка може безоплатно передаватися, не має перевищувати чверть ділянок, що прийшли аукціонні процедури. 

За розрахунками уряду, зростання надходжень до місцевих бюджетів від передачі державної землі в оренду вже за півтора роки перевищить 1 млрд грн. При цьому у площину земельних відносин буде запроваджено ефективний антикорупційний механізм. 

У цьому контексті глава уряду дав доручення Міністерству внутрішніх справ України провести перевірки усіх фактів земельних «оборудок», а Міністерству економічного розвитку і торгівлі - опрацювати можливості системи ProZorro для проведення аукціонів.

Гройсман також підкреслив, що за інформацією правоохоронних органів, «є тотальні зловживання із землею на місцях». Саме тому напередодні в уряді пройшла зустріч з представниками аграрних асоціацій, за результатами якої Міністерству аграрної політики та продовольства спільно з Міністерством юстиції було дано доручення підготувати проект постанови.   

«Це терпіти неможливо, і треба приймати рішення, для того, щоб скасувати будь-які можливості будь-якого чиновника на будь-якому місці зловживати земельними ресурсами", - наголосив Прем’єр-міністр.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-